SOZ

Slovenski otroški zbor – 26. junija do 2. julija 2009

Slovenski otroški zbor je projektni zbor. Letos se bomo že osmič zbrali na enotedenskih pevskih vajah in jih zaključili z dvema koncertoma. Leta 2004 smo projekt zaokrožili s tremi odmevnimi koncerti v Unionski dvorani v Ljubljani, v dvorani Narodnega doma v Celju in v Trbovljah. Koncerti so bili posvečeni 70–letnici 1. mladinskega pevskega festivala in stotega koncerta Trboveljskega slavčka. Ljubljanski koncert je posnela RTV Slovenija in ga tudi predvajala na 1. programu. Leta 2006 so mladi pevci pod vodstvom Damijana Močnika in Martine Batič izvedli skladbe Mozarta, Beethovna, Pärta, Hamiltona in ob spremljavi jazzovskega tria Little Jazz Mass B. Chilcotta ter zimzelene melodije M. Sepeta in L. Krajnčana. Leta 2007 je zbor pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič in D. Močnika navdušil poslušalce na Ptuju in v dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani z zanimivim sporedom skladateljev jubilantov (Kozine, Habeta in D. Močnika) in etno glasbo z različnih delov sveta, lansko leto pa smo koncerte pripravili skupaj z deškim zborom Adolf Friderik iz Stockholma.

Slovenski otroški zbor sestavljajo mladi pevci iz vse Slovenije, v starosti od 10 do 15 let. Nadarjeni pevci imajo priložnost, da nadgradijo svoje zborovske izkušnje, pevsko znanje in glasbeno razgledanost v izvajanju različne in zanimive zborovske glasbe. Umetniški vodja SOZ-a je skladatelj in dirigent Damijan Močnik, do sedaj pa so ga vodile tudi dirigentke, ki so se že izkazale na slovenski in mednarodni zborovski sceni: Martina Batič, Helena Fojkar Zupančič in Bernarda Kink.

Letos se boste člani SOZ-a zbrali v petek, 26. junija 2009, ob 17. uri v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Do 2. julija se boste poleg intenzivnih pevskih vaj ukvarjali z raznimi športnimi aktivnostmi, prosti čas boste preživljali v najrazličnejših delavnicah, družili se boste z izbranimi mladimi pevci in vrstniki iz vse Slovenije. Koncerta bosta 1. julija na Primorskem in 2. julija v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. S posebno pozornostjo vabimo dečke od 9. leta starosti do mutacije.

Kako se prijaviš?

  • Vsak, ki bi rad sodeloval v omenjenem projektu, mora do petka, 24. aprila 2009, poslati izpolnjeno prijavnico.

  • Obvezna AVDICIJA za vse prijavljene bo predvidoma v drugi polovici maja. Natančen razpored boste dobili po pošti.

  • Od kandidatov pričakujemo ustrezno glasbeno nadarjenost in zdrav glas.

Prijavi priloži:

  • seznam skladb, ki si jih prepeval/a v zadnjih dveh letih

  • mnenje svojega zborovodje ali glasbenega pedagoga

  • soglasje staršev, da se lahko udeležiš projekta »Slovenski otroški zbor 2009«

Prijavnina znaša 230 EUR, ki jo mora udeleženec poravnati pred začetkom srečanja. V ceno so vključeni vsi stroški, vključno z bivanjem in prehrano. Ker ne želimo, da kdor koli zaradi denarnih težav ne bi mogel sodelovati v Slovenskem otroškem zboru, vam svetujemo, da najprej zaprosite za denarno pomoč na vaši občini, šoli ali župniji. Če pa vam pomoči ne uspe dobiti, ponujamo možnost znižanja prijavnine do 25%. Prijavi morate priložiti prošnjo, ki mora vsebovati kopijo izpiska zadnje plače obeh staršev. Prošnjo bo obravnavala komisija, ki se bo na podlagi zbranih podatkov odločila o znižanju.

Prijave sprejemamo na naslovu: Slovenski otroški zbor, Štula 23, 1210 Ljubljana Šentvid

Za dodatne informacije lahko pišete na e-naslov: bine.trilar@gmail.com

Prijavnica je objavljena na: www.stanislav.si

Drage mlade pevke in pevci, ne zamudite edinstvene priložnosti, ki vas bo obogatila. Bodite pogumni in se prijavite!

Damijan Močnik

Umetniški vodja SOZ


 
 
Zborovodja
 
Cilka
 
Novice
 
Arhiv
 
Domov
 
Cerkveni zbori
 
Napovednik

Zborovodja | Cilka | Novice | Arhiv | Radio Ognjišče

Copyright (c) Radio Ognjišče d.o.o.
Pišete lahko na naslov: tadej.sadar&ognjisce.si!